Wijnpakket

De lekkerste wijnpakketten

Nog steeds een van de meest gegeven soorten kerstpakketten is het wijnpakket. Het wijnpakket komt in vele verschillende vormen, zodat je meer keuze hebt. Zo heb je bijvoorbeeld wijnpakketten waarbij een aantal hapjes zitten of pakketten waarbij wijnglazen worden geleverd. Tijdens de feestdagen is het erg gepast een lekkere wijn te drinken bij bijvoorbeeld het kerstdiner of tijdens een feestelijke avond. Een wijnpakket is een ideaal geschenk voor degene die houden van een lekker glas wijn bij een maaltijd, of zo op zichzelf. Een heerlijke fles wijn met verscheidene lekkere dingen erbij, bezorgt je werknemers een feestelijk gevoel tijdens de wintermaanden.

Rode wijn

Er zijn veel soorten wijn, deze kunnen elk met een ander soort gerecht gedronken worden. Rode wijnen gaan het beste samen met gerechten waarin rood vlees verwerkt zit. Dit kan vlees zijn als rund maar ook met wild vlees gaat rode wijn goed samen. Denk aan bijvoorbeeld aan eend, wild-zwijn of hert. Rode wijn heeft een volle smaak, deze is vaak zacht en kruidig. Rode wijn is over het algemeen bijna nooit zuur, maar er zijn rode wijnen die er wel om bekend staan een zuurtje te hebben in de smaak.

Witte wijn

Witte wijn gaat erg goed samen met vis gerechten. Vooral met witvis of schaal en schelp dieren gaat witte wijn erg goed samen. Witte wijn heet een lichte en zure smaak, deze wijn wordt vaker gedronken in de zomer dan rode wijn. Dit komt omdat rode wijn een stuk zwaarder is dan witte wijn, vandaar dat rode wijn beter samen gaat met zwaardere gerechten. Als rode wijn bij een licht gerecht gedronken wordt, zal de wijn het gerecht overheersen. Bij witte wijn in combinatie met zwaardere gerechten is het juist het tegenovergestelde, het gerecht zou daar de wijn overheersen.

Terug naar overzicht